četrtek, 31. julij 2014

STRAH





Strah je naš neke vrste sovražnik. Vsak dan se srečujemo z njim, ker predelujemo preteklost in prihodnost. Ko prideš v stik s samim seboj, strahovi izginejo. Delo na sebi je najboljša naložba v našem življenju. Do neke mere je strah dober, če ga  gojimo in potenciramo,deluje na nas destruktivno, nas pahne v bolezen in se ne upamo premaknit naprej itd... Obtičimo na eni točki in se vrtimo v enem krogu, ponavljamo napake, dogajajo se stvari, katere si jih ne želimo. TO SE NAM DOGAJA, KER NAS JE STRAH SPREMEMB. Iziv je, da stopimo iz te točke in premagamo strah. Saj samega sebe nam ne more noben uzet.
    
Večina ljudi si želi sprememb v življenju in partnerskih odnosih. Zakaj torej odlašajo z njimi in ohranjajo status quo, v okviru katerega se ne počutijo dobro? Uživajo v bolečini – ali pa so preprosto preleni, da bi kaj ukrenili? Gre zgolj za to, da ne maramo stvari, ki motijo našo vsakodnevno rutino? To je neke vrste trpinčenje samega sebe.

Poglavitni razlog za strah je negotovost, ki jo prinašajo spremembe – in z njimi povezan stres. Če je sprememba res neizogibna in nujna za preživetje, strah največkrat temelji prav na predstavi o neuspešnem spopadanju s spremembo in ne toliko na sami spremembi. Sprememb se bojimo, ker se ne čutimo "kompetentne" in menimo, da novemu položaju ne bomo kos, da nimamo dovolj energije in sposobnosti za spopadanje z novim.
Tehnik premagovanja strahu je veliko. Na vas samih je odločitev, ali boste stali v blatu strahu, ali boste stopili na pot, ki ti prinaša spremembe.

Če se ne počutite dobro in vas je strah, karkoli v življenju pokličite na spodnjo številko.Ne dajte moč strahu , obvladajte ga, saj je moč v vas samih.Strah nam jemlje energijo, katero bi lahko sproceserali v življenje svobode in ljubezni. Življenje je lahko čudovita igra.


Pomoč pri premagovanju strahu in brisanje destruktivnih vzorcev.

Nataša
041 682 498 

Ni komentarjev:

Objavite komentar