sreda, 16. julij 2014

OTROKA UČITE LJUBEZNI




Vedno morate vedeti, da ste si vi izbrali sami svoje starše, ki so vas naučili tistega, kar so sami poznali. Tudi vaši otroci so si izbrali vas kot tiste posameznike, ki jim lahko dajo tisto, kar potrebujejo. Otroci, ki se danes rojevajo, so vedno močnejši, duše, ki se inkarnirajo v njih, so že visoko na lestvici zavesti. Danes je zelo značilno to, da se rojevajo otroci z močnim pleksusom, ki zlahka obročajo svoje starše - torej z njimi
manipulirajo. Hkrati pa je večina teh duš že rešila večino svoje karme s starši in okoljem. To so otroci nove dobe, ki pa se rojevajo že kar lep čas. Posebno mladino tja do dvajsetih let je že zelo visoko zavestna, zaveda se nesmisla in laži tega sveta, kar jih lahko hitro obrne v napačno smer - v zanikanje in upor. Vedno, ponavljam VEDNO je treba otroke (in druge) učiti z Ijubeznijo. To pomeni, da jim ničesar ne vsiljujete in jim tudi pustite, da ravnajo v skladu s svojo voljo. Vendar pa tega ne smete razumeti narobe: če gre za majhnega otroka, ki se ne more preživeti, potem ste vi tisti, ki skrbite zanj in ga učite zakonitosti svojega sveta. Ne dovolite, da bi vas tak otrok izkoriščal, hkrati pa ne uporabljajte nasilnega kaznovanja, če je le možno. Vedno poskusite z nežnostjo. Ce ste v reakciji, potem vam ta otrok kaže vašo nesprejeto lastnost, zato delajte na tem, da to lastnost sprejmete in ne da otroka spreminjate.
Učite ga Ijubezni, sprejemanja in sožitja v družbi. Če se otrok že od malega tako ne želi obnašati, se morate tem bolj potruditi. Primer: če otrok grize in se pretepa, mu vrnite milo za drago. Toko se bo naučil, da tega ne sme početi. Če mu ne bi vrnili, bi celo življenje mislil, da lahko nekaznovano pretepa druge.
Otroka naj bi enakovredno vzgajala oba starša, tako bo imel yin in yang v harmoniji. Če očeta nikoli ni doma, bo imel zelo slab yang in vse obsodbe na moške, ki bežijo od doma.
Ker so državne ustanove vse prej kot institucije zavesti in Ijubezni, skušajte otroka dati v alternativni vrtec in šolo: waldorfska šola .je zelo dobra, so pa še nekatere druge. Vse je bolje kot zdolgočaseni in nezavedni učitelji. Če že morate dati otroka drugemu, naj bo ta takšna oseba, ki ji zaupate in h kateri bi tudi vi z veseljem šli v uk.
Priporočam, da ste čim več z otroci. Pozabite na utrujenost, ker je to le želja po umiku. Igrajte se z njimi čim več. .
Danes je med otroci vse več prestopnikov samo zato, ker se starši z njimi niso hoteli igrati, ker so stalno bili kregani in so; jih tudi dobili "po ušesih". Zavedajte se, da si tako delate smrtne sovražnike. In nikar se potem ne čudite, če vašega otroka dobijo pri kraji ali celo nasilju. Kakršni ste vi do njega, tak bo on do okolja. On je vedno vaša slika, vaše ogledalo.
Otroci se rodijo čisti, brez ega, medtem ko ga starši imajo. Vcepitve vzorcev, ki jim vi rečete vzgoja, otrokom pustijo sledi na čustvenem in miselnem telesu, kot da pišete po papirju. In te čačke, te vzorci, so ego. Ego kosneje raste, se razvija, kasneje, ko so vsa naša teleso že dobro formirana (večinoma po dvajsetem letu) pa je naša odločitev ali ; ga bomo negovali še naprej ali odrgli. Več imamo negativnih vzorcev - kar poineni, da so nas vzgajali z močnim vsiljevanjem (nasiljem) - močnejši je ego in tedaj ga je zelo težko razbiti in odvreči.
Res, vzgoja ni enostavna, vedno pa je treba začeti pri vzgoji sebe. Ko se bolje spoznate, tudi z otroci ravnate drugače.
In ne mislite si, da fahko s svojimi otroci delate, kar koli, zato "ker so vaši"! Saj niso, so vam le "posojeni", da se vsi nečesa naučite. Ravno tako kot v odnosu s partnerjem, se znebite tudi v odnosu z otroci Ijubosumja, posesivnosti in drugih strahov. Človek, ki se znaša nad nemočnimi otroki, je velik revež, čustveni kreten pravzaprav. Takega so naredili njegovi starši, njih pa njihovi, vse skupaj pa okolje, religije, politika.
Če imate otroke, to še ne pomeni, da jih znate tudi vzgajati, zato vam ne bo škodovala kaka knjiga, tečaj in pogovor s strokovnjakom.


Avtor:Bono Baršek

Ni komentarjev:

Objavite komentar