četrtek, 3. julij 2014

ZAKON KARME

ZAKON KARME





V zadnjih nekaj deset tisočletjih se je uveljavil zakon karme. To je indijska beseda, ki pomeni delovanje vzročno-posledičnega zakona. Najlažje ga je prevesti z rekom "Kar boš posejal, boš tudi požel" ali pa "Kakor si boš postlal, tako boš spal". Naši predniki so dobro vedeli, za kaj gre.
Ker se v obdobju enega samega fizičnega življenja nismo mogli razsvetliti ali bolje rečeno spomniti se, kdo smo (lahko uporabim tudi izrazim "najti se", ki se nanaša na iskanje nečesa izgubljenega), smo dobili možnost, da se to zgodi v noslednjem življenju. Tako smo se počasi zaciklali v krog, kjer skorajda ni bilo moč najti izhoda. Gre za to, da je vsako dejanje ali okcija, naperjena k drugemu bitju - ne glede na to, ali gre za negotivno ali pozitivno usmerjeno akcijo - povzročila nekakšno reakcijo. Vse, kar smo počeli drugim, smo morali kasneje sami preživeti. Če to ni šlo v tistem življenju, smo morali to doživeti v naslednjem. In ker nam določene stvari niso bile všeč, smo reagirali, se upirali in se borili. In za vsak uboj nekoga smo morali sami izkusiti bolečino takega dejanja. Zato, da bi končno le nehali povzročati bolečino drugim; s tem smo jo seveda tudi sebi. Vsako stvar, ki smo jo nekomu storili, smo morali preživeti tudi sami. Vse se vrača, bi lahko rekli. In dokler smo zaciklani v tak krog, dokler se moramo rojevati, da bi odplačevali dolg, seveda nimamo možnosti za razsvetljenje. Tu smo zato, da vračamo dolgove, nimamo pa časa in možnosti, da bi sami napredovali. Tako smo Ijudje skozi tisočletja duhovno le propadali. Namesto da bi rešili kak problem, smo si ga le poglobili. Zato pravimo, da je zavest Ijudi danes na najnižji stopnji v zadnjih nekaj deset tisočletjih.
Vendar pa obstaja možnost rešitve, obstaja ključ. Nanj je pokazal Buda in za njim Jezus, o njem pišejo indijske svete knjige, Biblija, knjige starih Inkov, Mayev in večine drugih starih narodov. Treba pa jih je znati brati in razumeti. Doslej jih je le malokdo razumel tako kot je treba..



Resnice Življenja
Avtor:Bono Baršek

Ni komentarjev:

Objavite komentar