sreda, 16. julij 2014

AJNA ( ČELNA ) IN KRONSKA ČAKRA







AJNA ( ČELNA ) IN KRONSKA ČAKRA
Za ajno poznam le dve ,možnosti: odpuščanje, razvijanje milosti ter meditacija, posebno meditacija pozornosti. Lahko držite pozornost na plamen sveče ali na kar koli drugega, po možnosti v skupini ali pa z močnimi kristali. Ti vam bojo zelo pomagali, če imate kakršne koli težave s katero koli čakro. Izberite si jih po barvi, ki odgovarja čakri. Vključite poleg še eterična olja pa bo.
Za kronsko čakro pa menda obstaja le ena možnost: SMEH, RADOST, VESELJE. In zopet - za vse vaše bolezni je smeh najboljša rešitev, saj takoj prikliče energijo vijolične barve, ta pa je univerzalna energija zdravljenja. Bodite čim bolj veseli, ne prepuščajte se žalosti, samoobsojanju, strahu. Bodite zavestni tega, da ste Bog in Bog se veseli svojega obstoja.
DIHANJE
Najpomembnejša zadeva v naših življenjih. Poskusite zdržati brez hrane - lahko boste zdržali tudi en mesec, morda celo več. Poskusite preživeti brez vode - nekaj dni boste lahko že zdržali. Toda, brez zraka? Minuto, dve in vas ni več. To pomeni, da je dihanje izredno pomembno. Kaj pa dihamo? Eni pravijo kisik, zrak, jaz pa pravim življenjsko energijo ali prano. Dihanje nam daje energijo, brez katere ne moremo preživeti. Žal pa so Ijudje pozabili na dihanje. Strah jih je pokazati, da so živi, njihova kapaciteta je čisto majhna pa še to mnogi zapirajo s cigareti. S tem pa dobivajo vedno manj energije vase.
Pravilno dihanje je sestavljeno iz treh delov: trebušno, s kakršnim ponavadi dihajo moški, prsno, ki ga uporabljajo atleti in ključnično, najbolj običajno pri večini žensk. Kdor diha le trebušno, ima velike težave s srčno čakro - žal pa je večina moških takih. Ljubezen, nežnost, mir? Dajte no! Kljub temu je to dihanje še vedno boljše kot ključnično pri ženskah, ki se bojijo dihati s pleksusom, kar pomeni, da nimajo moči, nimajo volje. Vdane so v svojo vlogo matere in to je vse.
Med temi tremi načini je atletsko najboljše, a najbolje je dihati na vse tri načine: najprej morate globoko izdihniti in nato počasi vdihavati v trebuh. Ko je ta poln, začnete spuščati zrak v prsni del in ko je poln še ta, privzdignemo še ključnico. Tako napolnimo svoja pljuča do konca. Potem izdihnemo v obratnem vrstnem svetu: iz ključnice, prsnega dela in nato še iz trebuha.


Če se boste naučili pravilnega dihanja, se bo to v kratkem času poznalo v vaši novi življenjski energiji. Rezultati bojo nadvse osupljivi. Enostavno poskusite in se prepričajte. Tako dihanje vam polni auro in čisti čakre.
Dihajte po več minut skupaj, vedno pa le svež zrak in v mirnem okolju. Na začetku je povsem dovolj, da ste pozorni le na dihanje, ko pa ga popolnoma osvojite, lahko pri vdihu vizualizirate belo svetlobo, ki jo vlečete vase. Pri izdihu vizualizirajte črno energijo in jo pošiljajte daleč proč. Dihanje naj bo enakomerno in ne nasilno. Ne potiskajte izdiha!
Ja, tako enostavno je to.
In še ena tehnika dihanja, ki jo boste najbrž rabili: ko se znajdete v procesu in se kakšna blokada želi posloviti, jo boste morda začutili kot bolečino oli pritisk na čakro, ponavadi na srčno. Takrat vam vaše telo samo ukaže, da je treba dihati pospešeno. Vi ga le ubogajte in če je treba, dihajte kratko in hitro, tako kot so učili ženske pri porodu. A spet 88
ne potiskajte izdiha, ne mučite se s tem in še vedno bodite nežni. Hitrost dihanja je odvisna od vas in je lahko zelo velika, tudi do tri vdihe na sekundo. Ta tehnika koncentrira veliko količino energije na določeno mesto - in to tisto, ki vas boli, s tem pa bolečino ublaži in celo odstrani.

Ni komentarjev:

Objavite komentar