četrtek, 12. avgust 2021

ANTIOKSIDANT - odlična zaščita proti raku




 Danes vam bomo predstavili zelo pomembno in zdravilno sestavino, ki se nahaja v naravnem izdelku RESTORE... govora bo o RESVERATROLU ❤

Znanstveniki so že večkrat potrdili, da je resveratrol najmočnejši antioksidant. Najdemo ga v grozdju, rdečem vinu, borovnicah, arašidih, čokoladi, ostalem jagodičevju in najboljši vir resveratrola se nahaja v korenini japonskega dresnika.

Resveratrolu, povsem naravni snovi, se prepisujejo marsikatere koristi za zdravje, gotovo pa je javnost najbolj presenetila ugotovitev, da bi lahko z uživanjem resveratrola preprečili celo raka. Ker znanstveniki tako velikih obljub ne želijo dajati kar tako, saj zanje jamčijo s svojim imenom, so raziskave z resveratrolom seveda večkrat ponovili, a rezultat je bil vedno isti. Citiramo: »Antikarcinogeni učinki so številni. Resveratrol zavira samo iniciacijo karcinogeneze in učinkuje kot blokirna spojina pred kemijskimi karcinogeni iz zunanjega okolja. Toda to ni edina faza, na katero vpliva resveratrol. Kasneje se veže v številne encime onkogenih signalnih kaskad in jih s tem zablokira, prepreči nastanek novih žil, ki preskrbujejo tumor s hranili, in ga s tem zavira. Zavira tudi proliferacijo, deljenje rakavih celic,« strokovno in malo bolj zapleteno razlaga prof. dr. Urban Bren, mentor in vodja projekta ter prodekan Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo v Mariboru, ki je svoje znanstvene izkušnje pridobival tudi v Čikagu in na Dunaju. Ob tem poudari, da so ta spoznanja še vedno bolj osnova za nadaljnje raziskave. »Čeprav na resveratrol ne moremo gledati kot na zdravilo za raka, pa je lahko odlična zaščita, da rak sploh ne nastane.« Holisti so prepričani, da je naše zdravje v prihodnje v glavnem odvisno od naših izbir v sedanjosti. Kaj jemo, kaj mislimo, kako živimo ... če se odločimo v svoj vsakdan vključiti uživanje resveratrola, je to odlična naložba v naše zdravje v prihodnosti. Sploh, če v družini kdo že ima ali je imel katero izmed kroničnih bolezni (rak, srčno-žilne bolezni, sladkorna bolezen ipd.), se je pametno že preventivno zaščititi, in resveratrol je pri tem odlična izbira.




"Resveratrol pa ne ščiti le pred rakom, temveč učinkuje tam, kjer ga človek potrebuje. Ima ogromno zdravstvenih učinkov. Najbolj znan je gotovo po svojem antioksidativnem delovanju, poleg tega pa učinkuje tudi protivnetno, česar ne gre prezreti. Varuje srčno-žilni sistem in zavira nastanek krvnih strdkov, kar lahko prepreči srčno ali možgansko kap. Resveratrol ima tudi vlogo pri metabolizmu maščob in nas tako varuje pred debelostjo ter z njo povezanimi tveganji, kot je diabetes"« nekaj najpomembnejših učinkov našteje prof. dr. Bren. Prof. dr. Samo Kreft s Fakultete za farmacijo Univerze v Ljubljani pa nadaljuje, da bi lahko bil resveratrol eden izmed glavnih podpornikov pri vseh sladkornih bolnikih, tudi tistih, ki že jemljejo zdravila ali z injekcijami prejemajo inzulin. »Resveratrol pri tem deluje z različnimi mehanizmi. Del njih preprečuje sladkorno bolezen oziroma metabolni sindrom, drug sklop mehanizmov pa se sproži, ko se sladkorna bolezen že pojavi. Takrat telo zahteva večje količine inzulina, pri čemer resveratrol poveča dovzetnost telesa za inzulin. Telo tako bolje izkoristi že manjše količine inzulina,« pojasni.

Po vsem prebranem vas verjetno ne preseneča prepričanje, da si z uživanjem resveratrola zagotovimo daljše in vitalnejše življenje. Če nam uspe preprečiti bolezni, si bomo s tem nedvomno podaljšali življenje 🙏❤

Vizija znanstvenice in kreatorke Root izdelkov dr. Christina Rahm je... Podpreti človeško telo z najbolj kvalitetnimi naravnimi sestavinami, da se bo to lahko na neki točki pričelo obnavljati in samozdraviti. Z namenom v svojih formulacijah izbira le najboljše in najbolj kvalitetne sestavine, saj le tako lahko resnično pomaga celicam in telesu, da si opomorejo.

Pošiljamo vam zdravje v vaše domove 💚


Naročila na povezavi


https://therootbrands.com/natasa263

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar