torek, 28. november 2017

Razstruplja organizem

Zdravilnost zeolita, lave, ki se je v hipu strdila v stiku z morsko vodo, je že dolgo znana, kaže pa, da je precej učinkovitejši, kot smo domnevali.



»Zeolit je naravnost odličen!« mi je na vprašanje o koristnosti minerala, ki je najmočnejši antioksidant, odgovorila tudi farmacevtka, ki ji zaupam.  O njegovi učinkovitosti mi je govoril tisti Mladen, ki si je z zeolitom in uživanjem olja indijske konoplje pozdravil raka – tumor je izkašljal (o njem smo pisali v eni izmed prejšnjih številk). Zagrebčan  Antonio Licitar, inovator, ki že dolgo preučuje zeolit, je šel nekaj korakov naprej: zdravilno kamnino po posebnem postopku prilagaja posamičnim boleznim, tudi raku.  
Razstruplja organizem
Osnovna  značilnost zeolita, ki ga uporabljajo v medicini, govedoreji (v Srbiji, kjer ga je veliko, ga govedo liže) in celo kot naravni ojačevalnik okusa, je, da je blago alkalen, zato uravnava faktor pH, ki uravnoveša biokemične procese v telesu. Toda njegova še pomembnejša lastnost je, da sprejema iz organizma težke kovine, proste radikale in vse strupe, ki so v njegovi bližini. »Posebna struktura zeolita (kristalne mreže) daje izredno veliko notranjo površino, razpredeni tuneli, kanali in votline naredijo zeolit kot gobo, ki vsrka vase težke kovine, kot so svinec, živo srebro, kadmij, cezij, pa tudi ostanke zdravil ali patogene bakterije in viruse, preden ti preidejo v krvni obtok,« pravi inovator. Vsi toksini, ki jih uspe na poti skozi telo ujeti zeolit, se ponavadi izločijo iz telesa v štiriindvajsetih urah, sočasno pa zeolit odda telesu koristne ione. Telo je sposobno vsrkati samo toliko ionov in samo tiste minerale, ki jih resnično potrebuje, odvečni minerali se iz telesa izločijo, zato ni nevarnosti za predoziranje. Uživanje zeolita lahko prepreči kronične bolezni, ker se v telesu aktivira samoozdravitveni sistem – tudi jetra so ob uživanju močno razbremenjena, saj zeolit veže nase amonijak, zaradi sposobnosti nevtralizacije pa se zmanjša tvorba prostih radikalov v želodčno-črevesnem traktu. Z jemanjem zeolita se organizem razbremeni, dobi več energije za gradnjo celic in regeneracijske procese, obrambna moč telesa se poveča. »Raziskave potekajo na Hrvaškem, v Nemčiji, ZDA in drugje, pa tudi v Sloveniji«,« pravi Antonio.
Osupljive raziskave

»Študije  dokazujejo, da zeolit pomaga tudi pri bolnikih, ki imajo raka v napredovani fazi: pri raku prostate, ščitnice, tumorjih glave, raku kože so doseženi zelo dobri rezultati.« Dr. Ilse Triebnig, nemška zdravnica, ki je veliko raziskovala zeolit in je nad njim navdušena, meni, da močni farmacevtski in medicinski lobiji v resnici nimajo interesa, da bi se objavili rezultati raziskovanja revolucionarnega in cenovno ugodnega naravnega sredstva: meni, da nas farmacevtska industrija prepričuje, da lahko zdravijo le draga kemijska sredstva in laboratorijske sinteze.  V zadnjih desetih letih je dr. Triebnigova na dva tisoč pacientih, izčrpanih in utrujenih od posledic kemoterapij, preizkušala učinke naravnega aktiviranega zeolita klinoptilolita. Rezultati so bili izredno pozitivni, odkrila je povsem nove dimenzije v naravnem zdravljenju in dejala, da je aktivirani zeolit pravi blagoslov za čiščenje organizma strupenih snovi iz okolja, nakopičenih v telesu, in ostankov lastne presnove. V študiji Univerze  Duke v ZDA so dokazali, da zeolit lastnost čistilca pri odstranjevanju težkih kovin, še posebej svinca, živega srebra, kadmija in arzena ter pesticidov, herbicidov, mikotoksinov oziroma aflatoksinov in drugih. Tudi pri tistih, ki so v vzročni povezavi s pojavom niza bolezni, vključno z rakom in nevrološkimi motnjami, kot so Alzheimerjeva bolezen, avtizem in demenca. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar