petek, 8. november 2013

BESEDE UTIRAJO POT

Tom Hopkins: Ponavljajte in postalo bo del vas.
Antony Robbins: Besede, ki jih neprestano uporabljamo, oblikujejo našo usodo.
Rudyard Kipling: Besede so najmočnejše zdravilo, ki ga uporablja človeštvo.




Besede imajo neizmerno moč. Lahko zgradijo svetlo prihodnost, uničijo priložnost ali pa pomagajo ohraniti trenutno stanje. Besede okrepijo prepričanja, ta pa oblikujejo našo resničnost.

MISLI --- BESEDE --- PREPRIČANJA --- DEJANJA --- POSLEDICE

Izbirajte pozitivne misli in jih podprite s pozitivnimi besedami. Tako okrepite pozitivna prepričanja in tudi vaša dejanja bodo v skladu s prepričanjem. Rezultati bodo seveda odlični.

Plutarh: Iz besed lahko razberemo stanje duha, značaj in voljo govorca.
Jeff Keller: Ljudje, ki neprestano govorijo o pomanjkanju denarja, ponavadi ničesar ne privarčujejo.

Izbirajte besede, ki vam bodo pokazale pot do vaših ciljev. Mogoče se bojite drugim zaupati svoje cilje, saj bi morda mislili, da ste domišljavi in bi se vam smejali. Kadar le morete, pa govorite s seboj pozitivno. Večkrat ko boste to počeli. bolj veseli boste. Pomembno je, da pozitivne besede slišite čim pogosteje, tako se vam bodo ukoreninile v podzavesti. O svojih ciljih se ne pogovarjajte z negativno mislečimi ljudmi. Obrnite se raje na izjemno pozitivno naravnanega človeka, ki bo vaše ideje podpiral, se veselil vašega uspeha in vam ne bo zavidal. V težavah bo iskal rešitve za ovire, na katere bi lahko naleteli. O svojih načrtih se pogovarjajte le z ljudmi, od katerih lahko pričakujete inteligentno mnenje o neki temi. Ko nekomu zaupate svoj cilj, čutite tudi odgovornost, da boste to tudi storili. Včasih je to edini način, da se v življenju premaknemo naprej.
Besede močno vplivajo na naše čustvovanje. Na laž lahko reagiramo z besom, lahko pa situacijo samo označimo za neprijetno in rečemo, da smo malce razdraženi. Tako bomo oslabili intenzivnost čustev, lahko se bomo celo nasmejali in tako razbili krog negativnega čustvovanja ter postali bolj sproščeni.
Namerno lahko izbiramo besede, s katerimi bomo vzbudili pozitivna čustva in tako pozitivno vplivamo tudi na ljudi okoli sebe. O tem piše Anthony Robbins v svoji knjigi: Prebudite velikana v sebi.

Pazimo na besede, ki jih uporabljamo v zvezi z zdravjem, financami, medsebojnimi odnosi in kariero. Fraze, ki jih ponavljamo, se nam počasi vkoreninijo v možgane. Tako krepimo stara prepričanja in zato so tudi rezultati vedno enaki. Zato skrbno izbirajmo besede in uporabljajmo le tiste, ki nas bodo pripeljale k cilju.

Ni komentarjev:

Objavite komentar