nedelja, 16. maj 2021

DROBNJAK





 

Beta sitosterol

DROBNJAK je ena redkih rastlin, ki vsebuje vsebuje BETA SITOSTEROL, to je vrsta fitosterolov. V telesu se razgradi v DUŠIKOV OKSID z izjemnim vplivom na GLADKE MIŠICE v STENAH ŽIL, zaradi česar so žile bolj prožne in gibljive pri poganjanju krvnega obtoka. Čeprav je SRCE glavna črpalka za kri, pri tem aktivno sodelujejo tudi vse žile. DROBNJAK jim pri tem pomaga s sproščanjem DUŠIKOVEGA OKSIDA v kri, ki vpliva na čiščenje in gibanje žil.

Gladke žilne mišice

ŽILNE STENE se z DUŠIKOVIM OKSIDOM čistijo POAPNELIH OBLOG, ki nastajajo pri ATEROSKLEROZI, kri pa zato kroži bolj neovirano. Obenem se pod vplivom več DUŠIKOVEGA OKSIDA pospešeno premikajo GLADKE ŽILNE MIŠICE, ki pomagajo SRCU pri poganjanju krvi. Iz obeh razlogov, bolj ČISTE ŽILNE STENE in bolj GIBLJIVE GLADKE MIŠICE v žilnih stenah, je zaradi izboljšanega krvnega obtoka manj možnosti za krvne zastoje in zgoščanje krvi v življenjsko nevarne STRDKE ali TROMBE.

Drobnjakova 'stebelca'

DROBNJAK za bolj zdravo OŽILJE, SRCE in proti KAPI uživamo v njegovi sezoni vsak dan nekaj 'stebelc'. Če ga imamo na okenski polici, pojemo dnevno vsaj eno 'stebelce', lahko pa tudi veliko več, če ga le imamo na voljo. Drobno narezana surova DROBNJAKOVA 'stebelca' izboljšajo okus vsake hrane. Še posebej so odlična v juhi in omaki, lahko jih potrosimo na riž, testenine, krompir in na vsako solato. Po okusu so blagi nadomestek česna in čebule, pašejo tudi k vsaki suhi hrani za osvežitev in v sendviču.


Žveplove spojine

DROBNJAK pa čisti žile še na tretji način. Vsebuje iste ŽVEPLOVE spojine kot česen, čemaž, por, šalotka in čebula. Ker je bolj nežen, pri tem na pušča zadaha, tako da ga lahko pojemo veliko več in tudi tik preden gremo med ljudi. DROBNJAKOVA moč BETA SITOSTEROLA s sproščanjem DUŠIKOVEGA OKSIDA skupaj z ŽVEPLOVIMI SPOJINAMI deluje na telo:

  • razširja ožilje
  • redči kri
  • zmanjša holesterol
  • zniža krvni pritisk
  • odpravlja sluz iz telesa
  • izboljša delovanje ledvic
  • čisti limfni sistem in črevesne gube
  • krepi dihala in bronhialno sluznico

Dušikov oksid razžene strdke

Boljši krvni obtok lažje oskrbuje organe s kisikom in hranili, odvaža odpadke in preprečuje nastajanje KRVNIH STRDKOV. Kadar je v krvi dovolj DUŠIKOVEGA OKSIDA, se tisto noč ni potrebno bati KAPI, ker je manj možnosti za krvni zastoj s STRDKI ali TROMBI. Ti velikokrat nastajajo zaradi poškodovanih in togih ŽILNIH STEN, ki niso dovolj elastične v prilagajanju krvnemu obtoku in pritisku. Telo skuša drobne, MIKRO RAZPOKE v bolnih žilnih stenah zakrpati z lokalnim zgoščevanjem krvi.

Poškodbe žilnih sten

POŠKODBE v žilah kličejo na pomoč in sproščajo SIGNALNE SNOVI, ki aktivirajo LEPLJENJE TROMBOCITOV v trdno strukturo za zamašitev razpok v ŽILNIH STENAH. To je naravna obramba telesa pri pokanju KAPILAR in vgrajena zaščita pred notranjimi krvavitvami in krvavenju pri nezgodah. Osnova zdravega ožilja so čvrste in gibljive ŽILNE STENE, za oboje pa poskrbi DROBNJAK z BETA SITOSTEROLOM, ki se v telesu pretvori v DUŠIKOV OKSID.


Srčni in možganski infarkt

DUŠIKOV OKSID z odpiranjem žilnega pretoka in osvobajanjem ŽILNIH STEN preprečuje nastajanje STRDKOV ali TROMBOV, ki vodijo v SRČNI in MOŽGANSKI INFARKT. Možganski infarkt je ISHEMIČNA MOŽGANSKA KAP, do katere pride zaradi STRDKOV v MOŽGANSKIH KAPILARAH, ki zaustavijo dotok krvi in kisika v možgane, pri čemer del možganov odmre in telo izgubi del sposobnosti. Enako kot se zgodi infarkt v SRCU, se lahko zgodi tudi v MOŽGANIH. Oboje je življenjsko nevarno in lahko povzroči invalidnost.

Ustavlja rast raka

FENOLNE SPOJINE v DROBNJAKU pa dokazano zavirajo nenormalno rast celic pri RAKU. Dovolj je že zelo nizka vsebnost drobnjakovih FENOLNIH SPOJIH kot so unikatni flavonoidi, flavonoli in fenolne kisline. Dokazano zaustavljajo nenormalno rast RAKAVIH celic že v zelo majhnih količinah. Obenem so FENOLNE SPOJINE odlični ANTIOKSIDANTI, ki varujejo telo pred oksidacijskim napadom PROSTIH RADIKALOV.

Čisti toksine iz ledvic

Protirakavo delujejo še druge snovi v DROBNJAKU, ki so jih odkrili, vendar še niso izolirane in natančno ugotovljene njihove strukture. Ta majhna bilka je polna zdravilne moči tudi za najtežje primere kot sta RAK in KAP. Pomaga pri delovanju LEDVIC in odvajanju toksinov, ki se v LEDVICAH nabirajo, kadar se ne morejo izločiti. DROBNJAK skrbi, da so LEDVICE čiste in telo zdravo.


KAJ JE BOLJŠEGA KOT TO?

Ni komentarjev:

Objavite komentar