petek, 31. julij 2020

KANDIDA


Glivice candida in težke kovine

Soodvisnost med glivicami, kot je candida, in težkimi kovinami, zlasti amalgamom, je tako pomembna, da ji posvečam poseben razdelek.

Vplivi težkih kovin, kot so opisani zgoraj, vedno povzročijo poslabšanje imunskega sistema. Slab imunski sistem pa omogoča razmnoževanje škodljivih glivic. Če ima človek dalj časa amalgamske zalivke, s hrano vsak dan pogoltne majhne količine živega srebra. Sčasoma je vsa črevesna sluznica obremenjena z živim srebrom. Težke kovine tako oslabijo imunski sistem v celoti in črevesno sluznico lokalno. Posledica so vedno glivice candida. Če uživamo s hrano malo ogljikovih hidratov, se le zmerno razširijo, če pa naša hrana vsebuje veliko sladkorja in ogljikovih hidratov, pride skoraj do invazije glivic. Posledice vsi še predobro poznamo: alergije, črevesni problemi, utrujenost itd.

Če se zadevi posvetimo lokalno, lahko vidimo, kako genialna je narava. Glivice candida vsrkajo težke kovine in tako pomagajo razbremeniti črevesno sluznico. Zato pridejo na pomoč vedno tam, kjer pride v naravi do zastrupitve. To je najprej dobra stran. Toda glivice s težkimi kovinami žal ostanejo v črevesu in tako problem zastrupitve ni rešen. Nasprotno. Glivice tvorijo aflatoksine, zelo obremenjujoče strupe in tako povzročijo dodatno obremenjenost telesa s strupi, zlasti jeter. Kar sprva lokalno razbremeni sluznico, se nato vrne kot bumerang.

Mnogo ljudi ve, da imajo probleme z glivicami candida; poskušajo jih omejiti z dieto. Nekateri si v lekarni preskrbijo celo protiglivična sredstva ali naravna olja in izvlečke, ki pomorijo glivice. Žal vse to ne pomaga odstraniti vzroka. Nasprotno. Zaradi protiglivičnih sredstev se vse skupaj pogosto še poslabša. Glivice namreč hitro odmrejo. Težke kovine, naložene v njih, se v hipu sprostijo in preidejo v kri, kar povzroči nenadno zastrupitev organov z vsemi njenimi posledicami. Imunski sistem je še bolj oslabljen, glivice candida zelo hitro ponovno zrastejo v še večjem številu, ker je telo trajno oslabljeno. Dobro mišljena terapija povzroči škodo telesu.

Informacije

Številka  041682 498

Ni komentarjev:

Objavite komentar