ponedeljek, 30. junij 2014

Etersko telo


Vsak atom obdan z električnim energetskim poljem, ki je v znanosti znan kot elektromagnetno polje;  je vsaka oblika, ne glede na to, ali je neznatna ali pa gre za človeka ali planet, sestavljena iz neštetih atomov; da ti sestavljeni atomi zadržijo svoj posamični eterski ovoj, ki služi kot privlačno ali povezovalno sredstvo med atomi. V vseh fizičnih oblikah, vse do atomske ravni, obstaja mrežasto omrežje eterske materije, ki notranje tvori gosto mrežo, na zunanji površini pa je povezana in tvori skupno etersko telo, ki obdaja vse oblike. Eterska telesa vseh posameznih oblik na planetu so spet povezana in sestavljajo etersko telo planeta. To velja za zvezde ali za katero koli drugo nebesno telo. Podobno vsa nebesna telesa sestavljajo kozmični eter v eno vesolje, v eno.
      
Ta kozmični eterski sistem, ki je razvejan in tesno povezan z najmanjšim atomom, lahko razumemo kot živčni sistem Vesolja, preko katerega se usmerjajo in razporejajo vse energije in sile ter preko katerega so povezane vse oblike. To omrežje ima dvojni namen: je sredstvo za upravljanje s prihajajočimi energijami in istočasno pot za odhajajoče energije. Ljudje lahko po teh eterskih kanalih usmerimo invokacijske prošnje v višje sfere in po njih prikličemo odgovore in jih tudi dobimo.
Znanstveno zanimanje
Mojster D. K. je večkrat napovedal, da se bo znanost v bližnji prihodnosti začela zavedati eterskega sveta. To se sedaj tudi uresničuje. Videti je, da je v preteklosti obstajal v znanstvenih krogih organiziran odpor proti priznavanju teh pojavov, ki dejansko izpolnjujejo neko logično in bistveno vlogo v vsakodnevnem življenju. Tako je bilo vsako namigovanje na etersko območje v glavnem ovrženo kot nedokazano, kot iluzija ali kako drugače, češ da se znanost ne zanima za nadnaravno. Medtem pa se dokazi o obstoju eterskega sveta stalno kopičijo in so posledica navidezno naključnih ugotovitev občasnih raziskovalcev v različnih predelih sveta. To nekatere navdahnjene raziskovalce vodi v bolj namenske raziskave. Ti raziskovalci so nekoliko manj ozkosrčni kakor večina njihovih kolegov in so zaradi svojih prepričanj pripravljeni kljubovati posmehu. Sedaj hitro odkrivajo novo fantastično raziskovalno področje. Avtentičnost telepatije ali izmenjave misli je ne glede na razdaljo in brez uporabe fizičnih pripomočkov že prestala nekatere stroge preizkušnje. Še več, objavljene so bile številne izvrstne fotografije eterskega izžarevanja rastlin, živali in ljudi ki ga ponavadi imenujemo elektromagnetno žarčenje. Podobno so bili napravljeni elektro-encefalografski posnetki, ki so prinesli kar najbolj nepričakovane rezultate. Nekateri raziskovalci so prišli do zaključkov, da rastline ne kažejo le znakov zavedanja, pač pa pokažejo celo etersko reakcijo ali neke vrste čustev v povezavi z dogodki, ki se zgodijo v večivali in
Oddajnik
Tako se je odprlo čudovito področje nadaljnjega raziskovanja in pričakovati je, da bo ta nova zanimiva smer privlačila precej pozornosti raziskovalcev mnogih dežel in da bo v bližnji prihodnosti dosežen hiter napredek. Upati je tudi, da bo to delo pripomoglo k temu, da bodo zdravniki in psihologi spoznali, da igra etersko telo vitalno vlogo tako pri fizičnem kot tudi mentalnem zdravju. Vitalno telo je materialno, čeprav je sestavljeno iz bolj subtilne materije kot gosto fizično telo. Pravzaprav je prenašalec energij in ne njihov povzročitelj; ima čistilno funkcijo za vse energije, ki dosegajo fizično telo, in stanje 'eterskih centrov' v veliki meri določa stopnjo vpliva na relativno prost pretok sil. Je prejemnik življenjskih sil, ki jih prenaša do fizičnega telesa s pomočjo živčnega sistema, krvnega obtoka in endokrinega sistema.
      
Čeprav je vitalno telo nežne narave, ne glede na to ostaja temelj in ogrodje, na katerem sloni materialno telo, in oskrbuje vse dele materialnega telesa. Skrbi za mrežo 'nadijev', ki tvorijo eterski dvojnik živčnega sistema. Zato se vsaka šibkost ali zamašitev v eterskem telesu ali vsaka pomanjkljivost v odnosu ali koordinaciji med to notranjo strukturo in zunanjo obliko takoj odraža na fizičnem, čustvenem ali mentalnem stanju posameznika. Upoštevati moramo, da je prost in nemoten pretok energij med različnimi nosilci bistven za ohranitev dobrega zdravja. Sedaj ko znanost 'odkriva' eterski svet, mora to v določenem času vplivati tudi na poglede in pristope medicinskega združenja.
      
Etersko telo nima svojega posebnega življenja. S 'smrtjo' fizičnega telesa se etersko telo umakne in eterske sile se razpustijo v okoliški eterski svet. Tako lahko rečemo, da je etersko telo področje, kjer se srečata dva svetova, subjektivni ali duhovni svet in svet materije. Predstavlja najpomembnejšo značilnost v človekovem odzivnem sistemu, saj usposablja pet čutov in nudi potrebni stik s svetom materije, istočasno pa je tudi kanal za razvijajočo se zavest, da se lahko zaveda subtilnih svetov. Ko bo duša nekoč prevzela nadzor, bo to tudi vhod, skozi katerega bomo prišli do duhovnih področij.




Vir:Aart Jurriaanse

Ni komentarjev:

Objavite komentar